Bébi plüss

Bébi plüss

·        Mit kell tudnunk a bébiplüss felhasználásakor?

·        Szabáskor a bolyhokba is belevágunk, amik százfele szélednek

·        Még a gyakorlottabb varróknak is fejtörést okoz a varrás,ezért…..

·        Színtartóssága is nagyon jó az anyagnak

bébi plüss

Miért ajánlják annyira a szakértők a bébiplüss anyagot? Nagyon egyszerű a magyarázat. Nagyobb részt természetes szálat, pamutot tartalmaz, ami bébik esetében nagyon fontos szempont!

Alapanyag szerint, 80% pamut-20% poliészter szálból áll. Nagyszerű kombináció.

A poliészter segít abban, hogy ne legyen annyira gyűrődős az anyag, és egy picit gyorsabban is szárad, mintha csak pamutból lenne.

A  vetélytársai sorából (polár és wellsoft vagy bébisoft) épp ez emeli  ki, hiszen a másik kettő textilben, tehát sem a polárban, sem a wellsoftban nincs természetes szál, csak „műanyagot”tartalmaz

  • A bébiplüss nagyon finom, kellemes tapintású puha kelme
  • Mindkét irányban rugalmas, jó esésű és meleg anyag
  • Rendkívül tartós, és jól mosható
  • A rugalmasságát a kötött alapnak köszönheti

Mit kell tudnunk a bébiplüss szabásakor?

A plüss anyagok felszíne bolyhos, bármely irányból nézzük, mindig más színű. A bébi plüss is így viselkedik, ezért szabáskor feltétlenül ügyeljünk arra, hogy azonos irányba fektessük, és szabjuk az alkatrészeket. Így elkerüljük,hogy más színű legyen bármelyik alkatrész  is. És nem csak a színeltérés ami feltűnő, hanem simításkor a bolyhokat amikor lefele simítjuk, az ellenkezőleg szabott résznél viszont pont felállítjuk, olyan mintha visszafele fésülnénk azokat, beleakadunk.  

Mivel szabáskor a bolyhokba is belevágunk, amik százfele szélednek, nyugodtan megállapíthatjuk, hogy nagyon koszol az anyag. Szabás után érdemes az asztal felett megrázni picit a kiszabott dolgokat, hogy az apró szöszök az asztalon landoljanak, ne lent a földön.

Varráshoz néhány jó tanács:

Mivel vastagabb, de laza szerkezetű az anyag, varráskor könnyen elcsúszik, elmászik egymáson a felület. Még a gyakorlottabb varróknak is fejtörést okoz a varrás. Érdemes gombostűvel ideiglenesen összefogni az anyagokat. Varráshoz sztreccs tűt, és jó minőségű cérnát használjunk (állandó fonalvastagság és sodratszám).

Hogy sokáig örülj ruhádnak, néhány tanács a kezeléshez

Vasalni gőzzel, és csakis fonák oldalról szabad, mert a színe kifényesedik!

Színtartóssága is nagyon jó az anyagnak. Mosáskor feltétlenül használjunk öblítőszert, attól még puhább tapintása lesz az anyagnak.

Bizony egy-egy bébiplüss rugdalózó több gyerkőc kihordását is túléli. Én nagyon szeretem ezt az anyagot. Bébi és gyermekruházatnak kitűnő, illetve bárhol felhasználható, ahol fontos, hogy rugalmas, puha, finom tapintású legyen az anyag.

Nem olcsó anyag, de megéri áldozni rá!

Ha tetszett az írásom, nyomj egy lájkot, és oszd meg! Köszi, Emese

Olvasnál többet a cikkeimből?

Kapcsolódó bejegyzések: