Kreatív ötletek

Kreatív ötletek

Szabásminta készítés tőlem-neked

 

Kreatív ötletek

 

  • Hogyan készülnek a szabásmintáim?
  • Honnan lesznek a szerkesztéshez adatok?
  • Mi a jó az önműködő táblázatban?

Amikor megkapom valakinek a méretét, sok esetben látatlanban kell szabásmintát készítenem, csak a méretek alapján tudom elképzelni őt. Ilyenkor jön jól a képzelő erő, tapasztalat és a kreatív ötletek.

Gondolatban életre kelnek a méretek

A kör- és a hosszméretek életre kelnek a gondolataimban, és megformálódik a test körvonala. Szerintem a munkának ez a része némileg tanulható, de biztos, hogy kell egy jó adag fantázia, és kreativitás is. Ha valaki ezzel nem rendelkezik, nagy valószínűséggel nem is fogja szeretni a munkának ezt a részét.

Nagyon sok szakembertől hallom, hogy a szabásminta készítést nem szeretik. Alig várják, hogy készen legyenek vele. Ők a kivitelezésben érzik magukat sikeresnek.

 

Számolással kezdődik a munka

Honnan lesznek a szerkesztéshez adatok?

Tudjuk azt, hogy hiába vannak meg a testméretek, a szerkesztésben a méretek tört részeivel dolgozunk. Ahhoz hogy ezek az adatok a rendelkezésemre álljanak, egyszerűsítettem a dolgomat, és létrehoztam egy önműködő táblázatot.

Önműködő, kreatív táblázat

A testméreteket a saját készítésű „számolós táblázatomba ” beírom. Ez rögtön ki is számolja azokat a részméreteket, amivel tovább dolgozom. Ez az Excel tábla speciális függvényeket tartalmaz, melyeket a tapasztalataim alapján készítettem és módosítottam a jelenlegi tartalomig.

Mi a jó ebben a táblázatban?

  • ha nagyobb stílusváltás következik be a divatban, akkor ezt teljesen jól le tudom követni az Excel segítségével.
  • A módosítások elvégzése után ismét ütőképes lesz a tartalom.  Csak az alapméreteket kell jól beírnom, és a táblázat a kért adatokat ki is számolja nekem.

Így elképzelhetetlen, hogy rossz törtméreteket számoljak például figyelmetlenség miatt! Kockázat nulla! A számolás minden esetben bombabiztos lesz! Csak kinyomtatom az adatokat, és már kezdődhet is a szabásminta készítés!

Ez az én kreatív, egyedi szabásminta készítésem!

Ha tetszik a munkám, oszd meg a bejegyzést!

Kapcsolódó témák:

Köszi. Emese

Egy gondolat erről: „Kreatív ötletek

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.