Kosztüm Tőlem-Neked

Kosztüm meglepetésként, ahogyan senki sem csinálta még!

·        Lepjük meg úgy, hogy Ő nem tud róla!

·        Méretet is kell venni, próbálni is kell…

·        A fedő sztori a következő volt

·        Innen már nyert ügyem van, azt gondoltam, de a molinó próbán jött a fordulat

kosztum

Lepjük meg úgy, hogy nem tud róla

Kedves barátom keresett fel egy őrült ötlettel, hogy szeretné meglepni a párját egy olyan kosztümmel, amit pont a kedvesére öntöttek, szóval egy egyedi készítésű kosztümmel, de úgy, hogy a párja ne tudjon róla.

 Tudta, hogy én méretes szabásmintákkal foglalkozom, így összedugtuk a fejünket, hogy maradjon meglepetés mindvégig a kosztüm készítése, hiszen méretet is kell venni, próbálni is kell, és ki kell deríteni még sok mindent. Például, hogy milyen szabásvonal áll jól neki, illetve a színválasztást is át kellett gondolnunk.

A divatszalon, ahol készült a kosztüm, széles anyagválasztékkal rendelkezik. Csupa extra minőségű angol gyapjúszövet kínálatból hamar sikerült a megfelelő színt kiválasztanunk. Itt tudtunk meglévő kínálatból próbálni kosztümöket, hogy Mónika meglássa magán, hogy mi hogyan áll neki.

A fedő sztori a következő volt

Divatfotózásra keres a szalon modellt, és őt beajánlotta a párja nekünk, így meglátta a szalon kínálatát, megpróbált pár blézert, és én pedig néztem az „olvadási fokozatot” mikor lesz a legmagasabb J.

Úgy tűnt, meg is találtuk a megfelelő blézert, amit már csak az Ő méretére el kellett készíteni. Mivel Mónika nem konfekció méret, azt lódítottam, hogy nagyon megtetszett nekünk a kisugárzása, illetve szeretnénk erősebb felsőtestre is gyártani, és ő pont jó lenne nekünk próba-modellnek, így legyártanánk egy kosztümöt az ő méretére egy próba anyagból, molinóból.

Így már volt alibim, hogy méretet vehessek róla.

Innen már nyert ügyem van, azt gondoltam, de a molinó próbán jött a fordulat….

kosztümblézer elölrőlblézer hátulról

Mónika többször is megemlítette, hogy milyen furi, hogy nincs a blézernek gallérja. Ugyanis a blézernek tényleg nem volt gallérja!

– Ez a divat? Kérdezte tőlem legalább kétszer. Gondoltam, hogy akkor ez a ruha nem maradhat gallér nélkül!

Ezek után elkezdett járni az agyam, hogy egy gallér nélküli blézerre milyen gallért varázsoljak, hiszen az megváltoztatja teljesen a végső kinézetet. Megszületett a végeredmény. Először szabásmintában, aztán a valódi kosztümben!

kosztum-szabasminta

Kicsit sportosabb lett a végeredmény, de talán így még jobban illik Mónikához a kosztüm. Hiszen sportol is, és az alkata is sportos.

Vártam a visszajelzést, hogy milyen volt a fogadtatás

Mikor elkészült a kosztüm, dobogó szívvel adtam oda a barátomnak, és vártam a visszajelzést, hogy milyen volt a fogadtatás. Nem kellett sokáig várnom, Mónika hívott telefonon! Egyértelmű volt, hogy nyakig benne vagyok a dologban.  Juj, nagyon örült a meglepinek.  Megköszönte a segítségemet. A kosztüm még azon a héten debütálhatott egy műszaki kiállításon, ahol Mónika ezt viselhette.

Kaptam visszajelzést is tőle, amit most megosztok veletek is!

 

gyapjukosztum

Amikor belenéztem a tükörbe, egy teljesen más 40-es nő nézett vissza rám…. Egy elegáns ruhakölteménnyel, ” mintha rám öntöttek volna” érzéssel rögtön magaménak éreztem ezt a ruhát, amiben jól éreztem magam.

Kellő önbizalmat ad, de nem érzem, hogy túl vagyok öltözve. És mégis… ilyen csak nekem van, és azért ez felemelő érzés. És milyen szerencsés az, aki ezt magának tudja megvarrni. Szabásmintát már tud hozzá venni a creatailortól.

F Mónika

Te is szeretnél meglepni valakit? Keress bátran!

Ha tetszett az írásom, nyomj egy lájkot, és oszd meg! Köszi, Emese

Olvasnál többet a cikkeimből?

Kapcsolódó bejegyzések:

Egy gondolat erről: „Kosztüm Tőlem-Neked

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.